nlc.hu
Aktuális

Ingyen nyitott újra a posta a belvárosban

A kistelepülések milliókat fizettek, a belvárosban ingyen nyitott újra a posta

A kerület kormánypárti vezetése szemmel láthatóan el tudta intézni.
Postás

Február 13-tól újra működik a Múzeum körúti posta, a nyitás pedig semennyibe sem került az önkormányzatnak – derül ki a Népszava cikkéből.

A lap szerint Bródy Gábor ellenzéki képviselő rákérdezett, hogy mennyit is kellett fizetnie a kerületnek az újranyitásért, mire kiderült, hogy az V. kerületi vezetés egyetlen fillért sem fizetett a Magyar Postának a Múzeum körúti posta újranyitásáért – írja Facebook-posztjában Kovács Alex Gábor, ellenzéki képviselő.

A bejegyzésben a politikus arról is beszámolt, hogy a kerület kormánypárti vezetése szerint “nincs ilyen jellegű kötelezettségünk a Magyar Posta felé”, de “kemény meccs volt”.

Az ügy azért érdekes, mert amióta a Magyar Posta bejelentette, hogy az energiaárak drasztikus emelkedése miatt, illetve energiafelhasználása csökkentése érdekében november 12-étől 210 település 366 postahivatalát zárja be ideiglenesen, a települések folyamatosan tárgyalnak a szolgáltatóval.

A 24.hu megírta, hogy egy somogyi zsákfaluban, Gamáson például 5 millió forintba került a posta újranyitása, de Kaposváron 32 milliós, Pécsett pedig 81 milliós költségekről is beszámoltak már.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top