nlc.hu
Aktuális

Skorpió Székesfehérváron

Tájidegen: skorpiót találtak Székesfehérváron

A skorpióval leginkább éjszaka találkozhatunk, de ritkán támad emberre.

Skorpiót talált séta közben egy járókelő a Horog utcában Székesfehérváron – írja a Feol.hu.

Az állat már nem volt életben,  több darabban találták meg. Both Zoltán vadállatbefogó a lapnak azt mondta, valószínűleg kárpáti skorpióról (Euscorpius carpathicus) lehetett szó, ami kizárólag Romániában fordul elő, néha nálunk is, bár azt elismerte, a skorpiók esetében nagyon nehéz megállapítani pontosan, hogy milyen fajba tartozik egy-egy példány.

Both szerint Magyarországra leggyakrabban úgy kerülnek skorpiók, hogy véletlenül hazahozzák magukkal az emberek a nyaralásból. Belemászik a bőröndbe vagy a ruháik, törölközőik közé, amit nem vesznek észre, majd valahogy kikerül a környezetbe.

Szeptemberben Pécsett találtak skorpiót. Egy nő hívta a rendőrséget az ízeltlábú miatt, és fogalma sem volt arról, hogyan kerülhetett oda. A szakemberek meg is találták a skorpiót, befogták, majd azonosították. Kiderült, hogy egy kárpáti skorpió tűnt fel a lakásban. Éjjeli állat, így emiatt futhattak össze a család tagjai vele este. Mérge nem halálos, kizárólag az arra allergiásokra veszélyes.

skorpió

Skorpió

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top