nlc.hu
Aktuális

Skorpiót találtak a mosogatószivacs alatt Érden

Skorpiót talált a mosogatóban egy érdi család

Az állat a mosogatószivacs alól mászott ki. A család azt gyanítja, hogy véletlenül hozhatták haza az állatot a külföldi nyaralásukról.

Egy skorpió a konyhában? Magyarországon biztosan nem mindennapi látvány. Egy érdi család sem tudott hirtelen mit kezdeni a jelenséggel, amikor először szembesültek vele a saját otthonukban, ahol a skorpió a mosogatószivacs alól mászott ki – írta meg a Bors.

Skorpió

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Végül vadállatbefogóhoz fordultak, és a rutinos Both Zoltán érkezett a helyszínre. A szakember szerint a família valószínűleg egy külföldi nyaralásáról hozhatta haza az állatot úgy, hogy az bemászhatott a bőröndbe, itthon pedig kimászott onnan. A másik megoldás pedig egy külföldről kapott csomag lehet. Both szerint ezeknek a skorpióknak rendkívüli a túlélőképessége, akár egy éven át képesek ellenni táplálék nélkül, így nem okoz neki nagy megpróbáltatást, ha túl kell élnie pár hetet egy kicsi, zárt helyen.

Ha nem megy ki és házon belül bujkál, a telet is képes túlélni. Szerencsére ez esetben senkinek sem esett baja, az állat pedig már hozzáértő kezekben van. Legutóbb egy Lidlben vásárolt eperben bujkált skorpió Magyarországon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top