nlc.hu
Aktuális

10 év börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki megölte a feleségét

10 évet kapott a férfi, aki mosogatás miatti vita hevében ölte meg a feleségét

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a büntetés súlyosbítását.
Búnelkövető a bíróságon

A Nyíregyházi Törvényszék emberölés bűntette miatt 10 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a feleségét meggyilkoló férfit. A vádlott a bűncselekmény elkövetésének idején családjával egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban élt, italozó életmódja miatt feleségével kapcsolata megromlott, válófélben voltak, derült ki a  Debreceni Fellebviteli Főügyészség sajtóközleményéből.

A férfi 2022. július 28-án alkoholt fogyasztott, amire nyugtatót vett be. Amikor a felesége hazaért otthonukba, vita alakult ki közöttük a férfi ittassága miatt, majd a nő számon kérte a férjét, hogy miért nem mosta el az általa használt konyhakést. A férfi ekkor a vita hevében kivette a nő kezéből a 23,5 cm pengehosszúságú konyhakést, majd többször megszúrta és megvágta. Ezután gépkocsijával elmenekült a helyszínről.

A nő a szúrások következtében a helyszínen életét vesztette, az elkövetőt a rendőrök másnap hajnalban elfogták, és őrizetbe vették. A vádlott a törvényszék előkészítő ülésén bűnösségét beismerte és a tárgyaláshoz való jogáról lemondott. A törvényszék a nyilatkozatát elfogadta és meghozta ítéletét, amely ellen a vádlott és védője a szabadságvesztés büntetés enyhítése céljából jelentett be fellebbezést. Az ügyészség a büntetés súlyosítása érdekében nyújtott be jogorvoslatot.

Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top