nlc.hu
Aktuális

Ingyenpálinkát osztanak Ferihegyen a külföldieknek

Ingyenpálinkát osztanak a Budapestre érkező külföldieknek

A pálinkát népszerűsítő kampányban a ferihegyi repülőtéren kóstolhatnak pálinkát a hazánkba érkező külföldiek.

Egy hónapos pálinkanépszerűsítő kampányt indított a hazánkban vendégeskedő külföldiek számára az Agrármarketing Centrum, ennek keretében a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren kóstoltatnak pálinkát – közölte az állami cég a honlapján

Pálinkát kóstol egy külföldi a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az Agrármarketing Centrump álinkanépszerűsítő kampányában

Pálinkát kóstol egy külföldi a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az Agrármarketing Centrum pálinkanépszerűsítő kampányában (Forrás: Agrármarketing Centrum)

A március végéig tartó kampányban négy hétvégén át kóstolhatnak pálinkát a repülőtér vámmentes zónáján áthaladók. Négyféle ízt próbálhatnak ki, és ha kedvet kapnak hozzá, vásárolhatnak is belőlük.

A magyar pálinkát 2004-ben nyilvánította eredetvédetté az Európai Unió, 2008-ban pedig a pálinkatörvény szabályozta, milyen kritériumok szerint lehet egy alkoholos italt pálinkának nevezni. A pálinkát 2013-ban vették fel a hungarikumok közé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top