nlc.hu
Aktuális

Lakástűz Üllésen

Mindenük odaveszett a tűzben az üllési családnak, a biztosító mégsem fizet

A család ügyvédhez fordult a biztosító döntése miatt.
lakástűz

Hiányzó kéményseprési jegyzőkönyv miatt nem fizet a biztosító egy üllési családnak – számolt be az RTL Híradó. December elején égett le az otthonuk, egy 200 négyzetméteres családi ház. A kazánházból induló lángokat a házaspár először megpróbálta eloltani, végül az utcára kellett menekülniük. A tűzoltók fejezték be az oltást, jobbára csak a falak maradtak meg.

Egy örökkévalóság volt, mire megérkeztek és tudtak segíteni. Ez a tehetetlenség, hogy itt van mindenünk, az egész életünk, 25 év munkája, és tehetetlenül néztük végig, ahogy megsemmisül. (…) Most már úgy állt az életünk, hogy tényleg kész voltunk a házzal, nem kell rá többet költeni, minden szépen megvolt, és most egy romhalmazzá vált az egész” – nyilatkozta Erdélyi Sándor. A családfő szerint százmilliós a káruk, a biztosító azonban nem fizeti ki, mert egy vállalkozás is be volt jelentve a családi házba, és annak nem csak magánszemélyként, a háztulajdonosnak volt jegyzőkönyve az éves kéménytisztításról. A család ügyvédhez fordult a biztosító döntése miatt.

A házaspár most egy melléképületben húzza meg magát, a gyerekeik pedig a nagyszülőknél vannak.

A helyiek segítettek a romok eltakarításában; volt, hogy ötvenen dolgoztak a háznál. A Csongrád megyei településen gyűjtést is indítottak, hogy segítsenek a családnak.

A Katasztrófavédelem szerint a tűz a kéményben keletkezett.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top