nlc.hu
Aktuális

Közülük fog kikerülni a második magyar űrhajós

Bemutatták, hogy kik közül fog kikerülni a következő magyar űrhajós

A négy férfi egyike fog Farkas Bertalan nyomdokaiba lépni.
HUNOR űrhajósjelöltek

Bemutatták azt a négy űrhajósjelöltet, akik közül kikerül az az ember, aki 2024-25 fordulóján harmincnapos űrutazásra indul a Nemzetközi Űrállomásra – számolt be az ATV. A lap információi szerint a lehetséges asztronauták Kapu Tibor fejlesztőmérnök, Cserényi Gyula villamosmérnök, Szakály András tervezőmérnök és Dr Schlégl Ádám ortopédsebész.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a HUNOR (Hungarian to Orbit) Magyar Űrhajós Program keretében kerül kiválasztásra az a vállalkozó kedvű magyar állampolgár, akit aztán kiképeznek asztronautának és 2024 végén vagy 2025 elején fel is küldenek a világűrbe.

A HUNOR program keretében, az amerikai Axiom Space Inc. együttműködésével, 2024 végén vagy 2025 elején harmincnapos kutatási misszión vesz részt egy magyar űrhajós a Nemzetközi Űrállomáson (ISS), amelynek során tizenkét magyar eszközt fog tesztelni és nyolc kísérletet végez magyar kutatócsoportok számára.

 Szijjártó Péter korábban elmondta, hogy a küldetésre 244 személy jelentkezett, köztük 39 nő, de már csak a négy férfi van versenyben, a befutót pedig a misszió előtti hetekben fogják kiválasztani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top