nlc.hu
Aktuális

Elfogatóparancsot ki Vlagyimir Putyin ellen

Elfogatóparancsot adtak ki Vlagyimir Putyin ellen

A megalapozott gyanú szerint az orosz elnök személyesen felelős az ukrán gyermekek jogellenes deportálásáért és átszállításáért Oroszországba.

A Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) háborús bűncselekményekért viselt feltételezett felelőssége miatt elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen – jelentette be a hágai székhelyű bíróság pénteken.

A közlemény szerint a Nemzetközi Büntetőbíróság kérelmet elbíráló bírói tanácsa az orosz elnökkel szemben azért adott ki elfogatóparancsot, mert megalapozott a gyanú, hogy személyesen felelős ukrán gyermekek jogellenes deportálásáért és átszállításáért Oroszországba.

Vlagyimir Putyin orosz elnök részt vesz az orosz fõügyészi hivatal igazgatótanácsi ülésén Moszkvában 2023. március 15-én.

Vlagyimir Putyin orosz elnök részt vesz az orosz fõügyészi hivatal igazgatótanácsi ülésén Moszkvában 2023. március 15-én (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat)

Ugyanezzel a bűncselekménnyel összefüggésben az ICC ugyancsak elfogatóparancsot adott ki Marija Alekszejevna Lvova-Belova, az orosz elnöki hivatal gyermekjogi biztosa ellen.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top