nlc.hu
Aktuális

Óvodába csapódtott az orosz rakéta, halálos áldozatok is vannak

Ukrán külügyminiszter: óvodát és gyermekotthont bombáztak az oroszok

A Római egyezmény megsértésével vádolja Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter Oroszországot, akik állítása szerint egy óvóhelyként szolgáló óvodát bombáztak.

Háborús bűncselekménnyel vádolja Oroszországot az ukrán külügyminiszter egy óvoda és gyermekotthon bombázása után. Ő és a legfőbb ügyész gyűjtik ezeket a bűncselekményeket, hogy a dokumentumokat majd átadják Hágának, ahol reményei szerint majd felelősségre vonják a bűnösöket – írja a 444.

Ahtirka felülnézetből

A megtámadott óvoda helye

A támadás Ukrajna észak-keleti részén, Ahtirka városában történt, és egy óvóhelyként szolgáló óvodát találtak el. A civil épületek elleni támadásban meghaltak és megsérültek emberek, köztük gyerekek is. A lap információ szerint az oroszok Grad-rakétákkal támadtak: ez a Katyusa-szerű rakétakilövő irányítatlan rakéták sorozatát lövi ki. A támadás következményeiről sokkoló felvétel is készült, ami az alábbi linken tekinthető meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top