nlc.hu
Aktuális

Egy böllérfesztiválon élve kezdtek el perzselni egy disznót

Még élt a disznó, amikor elkezdték perzselni az egyik híres böllérfesztiválon

Az állat még magánál volt, amikor ennek ellenére elkezdték perzselni. Az állatvédő szervezetek közös feljelentésre készülnek.

Borzalmas eset történt március negyedikén, a V. Nyírségi Böllérfesztiválon, ahol egy disznó – miután elvágták a torkát –, még élt, amikor ennek ellenére elkezdték perzselni. A 444 azt írja, hogy az Állatmentő Szolgálat Alapítvány, a Macskaárvaház Alapítvány, a Malacvédő Alapítvány, a MAVEG – Magyar Vegán Egyesület, a Noé Állatotthon Alapítvány, a PCAS Állatmentés, a Szurkolók az Állatokért Alapítvány, és a Vegán Aktivisták Magyarország / Vegan Activists Hungary közös feljelentést tett.

Az eseten Puskás-Dallos Peti  is felháborodott, aki a szívén viseli az állatvédelmet. „Magyarország 2023 Böllérfesztivál, ahol élve perzselik az állatot. Szép hagyomány… se” – írta a felvételhez, mellyel arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy a haszonállatok életét sokszor embertelen körülmények között oltják ki, mielőtt feldolgozzák a húsukat. 

Disznó az ólban

Fotó: Getty Images

Videó is készült az állat szörnyű haláltusájáról. Mi nem ajánljuk, hogy bárki is megnézze.

2017-ben hatalmas közfelháborodást keltett az a videó, amelyben az látható, hogy  egy óvodáskorú gyermek a felnőttek biztatására leszúr egy visító malacot. Az állatvédők feljelentést tettek a videó készítői ellen: szerintük az állatnak indokolatlanul okoztak szenvedést azzal, hogy elkábítás nélkül ölték le.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top