nlc.hu
Aktuális

Disznóperzselés a böllérfesztiválon: az állatvédőket is feljelentették

Disznóperzselés a böllérfesztiválon: az állatvédőket is feljelentették

A böllérfesztivál szervezője továbbra is kitart amellett, hogy nem történt állatkínzás, és feljelentette az állatvédőket.

Hatalmas felháborodást váltott ki egy évvel ezelőtt, hogy élve perzseltek meg egy disznót az V. Nyírségi Böllérfesztiválon. Állatkínzás miatt feljelentést tettek az állatvédők, büntetőeljárás indult, hamarosan vádemelésre kerülhet a sor. Emellett a férfire 300 ezer forint állatvédelmi bírságot szabtak ki, és saját költségén állatvédelmi, állatjóléti oktatáson kell részt vennie.

Az ügynek azonban volt egy váratlan fordulata is, ugyanis a böllérfesztivál szervezője feljelentette az állatvédőket.

„Decemberben kaptunk egy idézést a bíróságtól, hogy két nap múlva tárgyalásra kell mennünk. Kiderült, becsületsértésért és rágalmazásért jelentett fel minket. Azt kifogásolta, hogy a médiában negatív szereplőkét lett beállítva, amiről mi tehetünk, hiszen lejárattuk őt és a fesztiválját” – mondta a Blikknek Kapin Richárd, a Szurkolók az Állatokért Alapítvány vezetője.

Disznót perzselnek a Hajdú-Bihar megyei Derecskén rendezett disznótoron 2017. február 4-én

A kép illusztráció. Disznót perzselnek a Hajdú-Bihar megyei Derecskén rendezett disznótoron 2017. február 4-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Elmondása szerint a szervező kitartott amellett, hogy szerinte minden rendben zajlott a fesztiválon, és nem történt állatkínzás.

A Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása szerint január 22-én volt egy személyes meghallgatás a feljelentő és a feljelentettek között, de a békítés nem vezetett eredményre, így a büntetőügy tárgyaláson folytatódik majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top