nlc.hu
Aktuális

Aranyosi Péter a halálközeli élményéről

Aranyosi Péter a halálközeli élményéről: „Azt hittem, kiszakad a tüdőm”

Elképesztő történetet mesélt el a visszavonult humorista.

Aranyosi Péter pár héttel ezelőtt bejelentette, hogy visszavonul: egészségügyi problémákra hivatkozott. A humorista állapota ugyanis nem engedi ezt a feszített tempót, ezért döntött úgy, hogy visszavesz. 

„A Covidban fuldoklás volt. Bent voltam a kórházban, majdnem meghaltam. Oxigénmaszk, egyedül, Szent László Kórház. Akkor azért az embernek vannak elképzelései az életéről, hogy hogyan folytatja. Még ott az ágyban eldöntöttem kisebb és nagyobb dolgokat. Az egyik, hogy visszalépek, jóval kevesebbet fogok fellépni, többet leszek a családommal” – mondta Kadarkai Endre Szavakon túl című podcastjében Aranyosi Péter.

Aranyosi Péter

Fotó: Fülöp Dániel

„Amikor látod, hogy a folyosón tolnak valakit lábbal előre, majd hallod az ápolónőtől, hogy nem hat a gyógyszer, ami rám igen, és tudod, hogy nincsen sok gyógyszer arra, hogy túléljék vagy meggyógyuljanak, akkor azért átgondolod az életedet. Az ijedelem is, meg amikor ott fuldokolsz és egyedül vagy egy szobában, körülötted halnak az emberek, és te ezt tudod, hallod, végiggondolod, hogy ha túléled, mit kellene másképpen csinálni” – árulta el a humorista, majd halálközeli élményéről is beszámolt.

„Nem tudom elmagyarázni, milyen a halálközeli élmény. (…) Elkezdtem zuhanyozni, és ahogy megcsapta a tüdőmet a forró levegő, annyira fájt, úgy elkezdtem köhögni, hogy megöleltem a radiátor csövét, hogy ne mozogjak, mert fájt a tüdőm. Ahogy köhögtem, azt hittem, kiszakad belőlem. Szúr, fáj, rettenetes! Ez elindított egy irányba, ami a csendességről, a családról és a barátokról szól.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top