nlc.hu
Aktuális

Mégsem vállalja a felelősséget a pécsi tűzokozó

Tavaly még vállalta a felelősséget a pécsi tűzvészért, most meggondolta magát

Pécs nyugati részén, a Mecsek oldalán hét lakóházat érintett a tűz, amiből három teljesen kiégett. Akkoriban az egyik környéken lakó a közösségi médiában kért bocsánatot a tűzért, felelősséget vállalva a tűzért. Ma már nem így gondolja.

Három ház teljesen kiégett, de további négy is lakhatatlanná vált, miután tavaly augusztusban a Mecsek oldalán tűz ütött ki. A környék lakói rögtön tudták, ki a felelős a bajért: egy helybéli lakos ugyanis egy gödröt ásva égetett. Tavaly még ő maga is elismerte tettét, sőt az eset kárvallottjainak kártalanítását is megígérte, vállalva a felelősséget, idén azonban a Szabad Pécs értesülései szerint meggondolhatta magát, ami felháborította a környék lakóit – derül ki az ATV riportjából.

Mecsek

Lángol a Mecsek oldala (részlet az ATV riportjából)

A rendőrség egyelőre nem erősítette meg, hogy a férfi visszavonta volna a korábbi állításait, ám egy ügyvéd elmondta, hogy a beismerő vallomás visszavonása a nyomozást egyáltalán nem befolyásolja.

Ez az égvilágon semmit nem jelent, ugyanis ha az eljárás egyéb adatai alátámasztják azt az alapos gyanút, amivel a hatóság rendelkezik, akkor igazából vissza is vonhatja a vallomást

– mondta Meggyes Attila. A rendőrségre hárul tehát az eset bizonyításának terhe, és ők egyelőre annyit közöltek, hogy az elmúlt bő fél évben a gyanúsított személye nem változott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top