nlc.hu
Aktuális

Orrán csúszott a Ryanair egyik gépe a dublini repülőtéren

Döbbenetes videó: orrán csúszott landoláskor a Ryanair egyik gépe

Szerencsére landolás közben senki nem sérült meg.

Vasárnap délután a dublini repülőtéren veszélyhelyzetet kellett kihirdetni, miután a Ryanair Liverpoolból közlekedő FR5542-es járatának orrkereke meghibásodott.

A repülőtéri tűzoltósága azonnal a helyszínre sietett, és az utasok csak azután szállhattak le, miután megadták nekik erre az engedélyt. Szerencsére senki nem sérült meg, de egyes források szerint az egyik utas sokkot kapott, emiatt szorult kezelésre.

„Az incidens ideje alatt a repülőtérre irányuló légiforgalmat felfüggesztették, a repülőtér déli kifutópályája az esti órákban is zárva maradt… Miután az utasok és a személyzet rendben leszállt, a repülőgépet rövidesen visszavontatták a hangárba, hogy a Ryanair mérnökei további vizsgálatokat végezzenek rajta” – nyilatkozta a Ryanair szóvivője.

A járat egyik utasa úgy fogalmazott, hogy a gép irányíthatatlannak tűnt, amikor megpróbált lefékezni. „Egy ponton úgy éreztem, hogy a gép oldalra fog bukni, majd elkanyarodott a kifutópályáról és megállt. Minden olyan gyorsan történt, hogy csak néhány pillanat múlva tudtam felfogni, mi történt” – tette hozzá.

A Ryanair egyik repülőgépe

Fotó: Pixabay

(via Sky News/Híradó)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top