nlc.hu
Aktuális

Többször is megütötte az őrt az amerikai férfi, aki hajnalban akart betörni a Parlamentbe

Videón a részeg amerikai, aki hajnalban akart bejutni a magyar Parlamentbe

Az ittas fiatalember április 4-én hajnali 2-kor döntött úgy, hogy körülnézne az Országházban.
parlamenti dulakodás

Miután megpróbált átmászni a záróláncon, a szolgálatot teljesítő őr feltartóztatta, magyarul és angolul is felszólította, hogy hagyja el a Parlament területét. Ő ennek ellenére sem tágított, sőt, többször meg is ütötte az Országgyűlési Őrség tagját.

A 21 éves férfit őrizetbe vették és 55 órán belül bíróság elé is állították. Az esetet, melynek során az őr 8 napon belül gyógyuló, vérző sérülést szenvedett, több biztonsági kamera is rögzítette.

Ahogy a Telex írja, a nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki, és a büntetőeljárási törvény eljárásgyorsító intézkedéseit alkalmazva az elkövetéstől számított 55 órán belül a Pesti Központi Kerületi Bíróság elé állította.

A bíróság a váddal egyezően jogerősen egy év – végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte a férfit és két évre ki is utasította Magyarország területéről.

Fotó: YouTube-pillanatkép

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top