nlc.hu
Aktuális

Egy nő szerelmet ígért, majd pénzt csalt ki egy 70 éves férfitól

Egy nő szerelmet ígért, majd pénzt csalt ki egy 70 éves férfitól

Azt írta a férfinak, hogy éppen válófélben van, és szeretné közös házukat megváltani, mert a férje addig nem hajlandó elválni.

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki szerelmet ígért a nála több mint 40 évvel idősebb férfinak, de valójában csak a pénzét akarta megszerezni, írta a Pest Vármegyei Főügyészség.

felhőkön pénzérmék

Illusztráció: Getty Images

A vádirat szerint a 30 év alatti, szarvasi nő egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg a 70 év feletti nagykőrösi férfival még 2018 szeptemberében. Ezután hosszabb időn át rendszeresen váltottak üzenetet és telefonon is sokat beszéltek. A nő nem a valódi nevén mutatkozott be, és egy kitalált történettel próbált együttérzést kelteni a sértettben. Azt írta neki, hogy éppen válófélben van, és szeretné közös házukat megváltani, mert a férje addig nem hajlandó elválni.

A nő nagyon kedves szavakat mondott a sértettnek, többször is drágámnak, illetve szívemnek szólította. Megígérte azt is, hogy ha sikerül elválnia, akkor a sértetthez költözik Nagykőrösre. Még egy személyes találkozóra is meghívta a férfit magához 2022 szeptemberében. Ezután 500.000,- forintot kért és kapott az idős férfitól azért, hogy a férjét kifizesse, és azt ígérte, hogy a ház eladása után azt visszafizeti a sértettnek.

Ezután egy-két héten belül ugyanezzel az indokkal a nőnek további 500.000,-Ft-ot sikerült kicsalnia a sértettől. Eközben a beszélgetéseik során folyamatosan azzal hitegette a férfit, hogy hozzá fog költözni. A második összeg kézhezvétele után pár nappal a nő megpróbált még 300.000,- forintot kérni a sértettől. Ekkor a férfi rádöbbent, hogy csak kihasználták az érzéseit és azt már nem adta át a nőnek.

A nőnek nem állt szándékában szerelmi kapcsolatot kialakítani az idős férfival, ahogy a pénzt sem akarta visszafizetni. Az átvett 1.000.000,- forintot a nő a valódi élettársával felélte.

A Nagykőrösi Járási Ügyészség az ügyben a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a nő ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top