nlc.hu
Aktuális
Elütötték Pablo Escobar egyik vízilovát Kolumbiában

Elütötték Pablo Escobar egyik vízilovát Kolumbiában

A medellíni drogkartell hajdani vezetője két vízilovat és más egzotikus állatot, köztük zsiráfokat, zebrákat és kengurukat tartott a farmján. A vízilovak utódai évek óta problémát okoznak a környéken.

 A „karambol” Escobar egykori birtokának közelében történt, a Bogotát és Medellínt összekötő autópályán. A balesetben érintett terepjáró utasai sértetlenek maradtak.

víziló

Botswana. Chobe National Park
(Fotó: Getty Images)

A víziló a helyszínen elpusztult.

David Echeverri López, a Cornare környezetvédelmi hatóság biológusa felhívta figyelmet, hogy a vadállatok már csak azért is veszélyt jelentenek az emberekre, mert sokan közülük átkelnek a forgalmas autópályán. „A vízilovak kiszámíthatatlanok, bármely pillanatban emberre támadhatnak” – hangsúlyozta.

A medellíni drogkartell hajdani vezetője két vízilovat és más egzotikus állatot, köztük zsiráfokat, zebrákat és kengurukat tartott a farmján. Halála után ezek többségét eladták, a vízilovak azonban a helyükön maradtak, ellenőrizetlenül szaporodtak, és mára az Afrikán kívüli legnagyobb, több mint 100 egyedből álló populációt alkotnak.

Az is felmerült korábban ötletként, hogy állatkertekben helyezné el Pablo Escobar néhai kolumbiai drogbáró vízilovainak elvadult utódait egy helyi környezetvédelmi szervezet, de úgy tűnik, a probléma még mindig nem oldódott meg teljesen.

A Dél-Amerikában invazív fajnak számító vízilovak egyre több problémát okoznak, őshonos állatfajokat szorítottak ki, halászokat támadtak meg. Kolumbia nemrég felvetette, hogy 70 példányt Indiába vagy Mexikóba telepíthetnének át a helyi állomány létszámának csökkentése érdekében.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top