nlc.hu
Aktuális

Emelést kér a nyugdíjas érdekvédő szervezet

Jöhet az újabb nyugdíjemelés? Kompenzációt kért a kormánytól a szakszervezet

A kormány egyenlőre nem nyilatkozott arról, hogy terveznek-e emelni.
idős férfi

Nyugdíjkompenzációt kér nyár elejére a kormánytól a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa – derül ki az RTL Híradó műsorából. A kormánynak legkésőbb novemberben kell az éves infláció szintjéhez igazítania a nyugdíjakat, de a szervezet szerint fontos lenne hamarabb megtenni a lépést.

A kérésben az is közrejátszik, hogy a Magyar Nemzeti Bank előrejelzése alapján, idén akár 20 százalékos infláció is lehet, de a kormány év elején 15 százalékos értékhez igazította a nyugdíjakat.

A nyugdíjasok számára az egyik legnagyobb kihívást az egyre növekvő élelmiszer-árak jelentik. Ahogy arról mi is írtunk, tavaly márciushoz képest 42,6 százalékkal drágultak az élelmiszerek,  a legnagyobb mértékben dráguló termékek ára pedig megduplázódott. Ilyenek a vöröshagyma és a sertészsír: ez utóbbinak ára csak február óta 20 százalékkal nőtt. A tél végéhez közeledve hasonlóan gyorsan emelkedik a paradicsom, a paprika és az uborka ára is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top