nlc.hu
Aktuális

Lerágta a gazdi lábujját a bulldog

Álmában lerágta kutyája a kislábujját, ez mentette meg a gazdi életét

David semmit sem érzett abból, hogy a kutya lerágta az ujját. Ez lett gyanús.

Egy kutya megmentette a gazdája életét, miután alvás közben „csontig rágta” a nagylábujját. Paradoxnak tűnik a mondat, de nem az, hiszen David Lindsay lábának elzáródott artériáit az orvosok azután fedezték csak fel, miután kiskutyája, Harley a lábán lakmározott.

A 64 éves David Lindsay rémülten ébredt felesége sikoltozására, miután a jobb lábujja egy véres csonk lett. A lábujjcsontját a hét hónapos buldog kölyökkutyája, Harley rágcsálni kezdte, miközben aludt.
 
A horror incidens azonban potenciális életmentőnek bizonyult, mivel az orvosok később felfedezték, hogy a lábában lévő két artéria állapota, elzáródása miatt elvesztette érzékelését. David cukorbetegségben szenved.

 „Aludtam a kanapén, amikor a feleségem belépett és azt kiabálta: »Dave, a kölyökkutya rágja a lábujjadat!« A kutyusom eléggé lerágta a nagylábujjamat! Konkrétan csontig. Mindebből semmit nem éreztem, teljesen el volt zsibbadva a lábam.”
 
Dave intravénás antibiotikumot kapott, hogy megakadályozza a kutyaharapás okozta fertőzés átterjedését a csontjára. A törött lábujj CT-vizsgálata során az orvosok nem egy, hanem két elzáródott artériát fedeztek fel. Az elzáródások miatt az egész lábát amputálni kell, ha nem áll helyre a vérellátás.
 
Dave, akinek korábban nem volt buldogja, azt mondta: „Nevetni kell ezen. Szívességet tett azzal, hogy megrágta a lábujjam.”

étkező bulldog

Fotó: Getty Images

 
(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top