nlc.hu
Aktuális

Először a rabló, majd egy rendőr lopott az irodából

Egy nap alatt kétszer is kiraboltak egy irodát, másodszor rendőr volt az elkövető

Egy dolgozó vette észre, hogy a rendőrök elvitték azt a pénzt is, amit a rablók nem vettek észre.

Egy argentin utazási irodát az a szerencsétlenség érte, hogy egy nap alatt kétszer is kirabolták: egyszer egy agresszív rablópáros, majd a rendőrök, akiknek a bűnözőket kellett volna elkapniuk – írta meg az Oddity Central.

Múlt szerdán két fegyveres rabló hatolt be egy Buenos Aires-i utazási iroda irodájába, brutálisan bántalmazta a személyzetet, majd elmenekült a cég teljes bevételével. Az áldozatok azonnal hívták a rendőrséget, amint a támadók elhagyták az épületet, de ez nagy hibának bizonyult. Körülbelül 10 perc múlva három rendőr érkezett a helyszínre, és miután röviden kihallgatták a személyzetet a rablásról, elindultak a bűnözők után. Ekkor vette észre az ügynökség egyik alkalmazottja, hogy a rablók által ott felejtett, mintegy 4 millió pesót tartalmazó fekete táska sehol sincs…

Az utazási iroda egyik alkalmazottja megesküdött, hogy a rablók nem vették észre a táskát, és az még mindig az irodában volt, amikor a rendőrség megérkezett. Nem hazudott: a térfigyelő kamerák felvételein látható, amint az egyik rendőr lazán kisétál az irodából a táskával a hóna alatt. Az utazási iroda főnöke meg volt győződve arról, hogy valami tévedés történt, és hogy a rendőr bizonyítékként vitte el a táskát, de ez tévedésnek bizonyult.

Miután felhívta a rendőrséget, hogy bejelentse a táska eltűnését, az iroda tulajdonosa azt a választ kapta az ügyintézőtől, hogy a rendőrök által összeállított eljárási jegyzőkönyvben nem szerepel semmilyen táska. Az ügynökség munkatársai ekkor kezdtek el arra gyanakodni, hogy a rablók után érkező rendőröknek hátsó szándékai lehettek.

A biztonsági kamera felvételének áttekintése után az ügyész a három rendőr letartóztatását rendelte el. A felvételen látható, hogy a rendőrök a lépcsőn mennek le a hetedik emeleti utazási irodából, annak ellenére, hogy volt egy lift is. A nyomozók arra a következtetésre jutottak, hogy észrevehették a liftben lévő biztonsági kamerákat, és inkább kikerülték azokat, nem számoltak azonban az előcsarnokban lévő kamerákkal.

„Látták, hogy a liftben kamerák vannak, és emiatt inkább kikerülték őket, de nem vették figyelembe a folyosókon lévőket” – mondta az Infobae-nek egy, a nyomozásban részt vevő forrás.

A három rendőrt a héten vették őrizetbe, a pénzzel teli fekete táskát pedig az egyik gyanúsított lakásán találták meg. A másik két rendőr tagadta, hogy részt vett volna a lopásban. A három rendőrt előzetes letartóztatásba helyezték.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top