nlc.hu
Aktuális
Koncertre ment, súlyos vérmérgezést kapott, a végtagjait is elvesztette

Elment koncertre, majd kómába esett, és még ennél is szörnyűbb dolog történt vele

A szakértők szerint a mérgezést okozó baktériumok valószínűleg a füstgépből kerülhettek a szervezetébe.

Az RTL írt a 22 éves Evelyn Davis történetéről, aki a Mirrornak mesélte el, hogy júniusban elment egy koncertre, de alig néhány nappal később rosszul lett, rendkívül fáradtnak érezte magát, felszökött a láza is. Végül úgy döntött, hogy elmegy egy kivizsgálásra.

Kómában lévő nő a kórházban

(Ilusztráció: Getty Images)

Másnap arra ébredt, hogy még rosszabbul érzi magát, ezért rögtön kórházba szállították. Szepszist, vagyis vérmérgezést és tüdőgyulladást diagnosztizáltak nála. A kezelések ellenére gyorsan romlott az állapota, kómába esett, 16 nap után ébredt fel, közben a belső szervei is elkezdtek leállni.  

A szakértők szerint a mérgezést okozó baktériumok valószínűleg a füstgépből kerülhettek a szervezetébe.

A gyógyszeres terápia ellenére a végtagjainak a vérállatását nem tudták megfelelően biztosítani, ezért  július 20-án mindkét lábát térd alatt amputálták, majd egy héttel később a jobb karját csukló fölött, a bal karját pedig a könyöke alatt. Evelyn egy hónapig volt kórházban, mielőtt bekerült egy rehabilitációs intézménybe, ahol három és fél hónapot töltött el.

A lány nem adta fel, hogy újra megtanuljon járni, és szeptember 22-én felállt és megtette első lépéseit egy műláb segítségével. 

Hasonló történt Roman Kosztomarov jégtáncossal, aki január elején még fellépett a jégrevüben, nem sokkal később azonban az életéért küzdöttek a vérmérgezése és a tüdőgyulladása miatt. Mivel a keringése nem működött jól, február elején amputálni kellett az egyik lábfejét, majd később a másikat is. Váratlanul fellépő komplikációk miatt a hét elején a keze ujjait és a kézfeje egy részét is eltávolították. Az amputáció és a mesterséges kóma után Roman Kosztomarov fokozatosan gyógyul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top