nlc.hu
Aktuális

Blokkolóórával és kamerával ellenőrzik majd a hazai orvosokat

Blokkolóórával ellenőrzik majd a hazai orvosokat, hogy tényleg ledolgozzák-e a napi 8 órát

Szigorúbb beléptető rendszer lesz az állami kórházakban.

Év végéig valamennyi állami kórházban új beléptető rendszert vezetnek be: az orvosoknak és más dolgozóknak az intézmény be- és kijáratainál elhelyezett készülékeken kell lehúzniuk a mágneskártyájukat, írja a Blikk. Csalni nem lehet, az eszköz ugyanis videófelvételt is készít a személyről, hogy a kártyákkal ne lehessen visszaélni.

Orvos karba tett kézzel fehér köpenyben

Fotó: Pexels

Minderről a Magyar Kórházszövetség konferenciájának második napján, csütörtökön beszélt Lengyel László egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár.

„Láttuk, hogy vannak egyes kórházak, ahol nagyon eltérnek az átlagtól az orvosi teljesítmények, feltételeztük, hogy kell lenni valami okának. Akinek nyolc órát fizetünk, az legyen benn nyolc órát”

– mondta Lengyel László.

Az intézkedést az államtitkár azzal magyarázta, hogy a legrosszabb teljesítményt nyújtó kisvárosi kórházakban évente 89 beteg jut egy gyógyítóra, míg a legjobb közepes városi intézményben több mint kétszer annyi, 192 beteget látnak el évente. Az eltérés oka szerinte az lehet, hogy a rosszul teljesítő helyeken az orvosok nem töltik le a nyolcórás munkaidejüket.

Az orvoshiány régóta problémát jelent a hazai egészségügyben, számos hazai kórházat érint, többször adtunk arról hírt, hogy szünetelnek ellátások, ideiglenesen bezártak osztályok. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top