nlc.hu
Aktuális

Vita az Állatkert és a Nagycirkusz között

Egymás területére fáj a foga az Állatkertnek és a Fővárosi Nagycirkusznak

Összeugrott a két intézmény, akik egyelőre egymás szomszédságában vannak.

Nem aratott osztatlan sikert Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatójának minapi interjúja, melyben arról beszélt, hogy hogy nem vetné el annak a gondolatát sem, hogy szimbiózis alakuljon ki a cirkusz és a Biodóm-projekt között, illetve, hogy a Biodóm területét valamilyen módon bekapcsolják a cirkusz működésébe – írja a Telex.

körcirkusz épülete

A Fővárosi Nagycirkusz az Állatkerti körúton (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

A budapesti állatkert vezetése határozott közleményt adott ki, melyben leszögezték, hogy az állatkert és a cirkusz műfaja között óriási különbségek vannak, ezért elvi kérdés, hogy ezek között ne legyen keveredés, ami a nemzetközi szakmai normákkal is szembe menne.

Mint írják, visszautasítják, hogy ismét visszatérjen az a korszak, amikor az Állatkert amúgy sem túl nagy területét újra és újra megcsonkították. Emlékeztetnek, hogy a tervek szerint a Nyugati pályaudvar közelében épülne fel az új Nemzeti Cirkuszművészeti Központ, és a jelenlegi cirkuszi telket az Állatkert kapná vissza, amiről kormányhatározat is született.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top