Aktuális

Koronavírus: bezárnak a fővárosi óvodák, a bölcsődék, a fürdők és az Állatkert is

A főpolgármester azt javasolja mindenkinek, hogy maradjon otthon, ha teheti. Szerinte a legjobb, amit tehetnek a fővárosiak, hogy amennyire csak lehet, álljon le a város.

A bejelentett iskolabezárások nyomán hétfőtől fokozatosan bezárnak a fővárosi óvodák és bölcsődék – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester az Operatív Törzs szombati ülése után. Minden kerületben biztosítanak ügyeleti rendszert, ennek megszervezését a kerületek végzik. 

A tömegközlekedésben is lesznek további intézkedések: hétfőtől nem lehet felszállni az első ajtónál a járművekre, hogy ezzel védjék a szolgáltatáshoz nélkülözhetetlen sofőröket. Egyelőre fenntartják a járatsűrűséget, de a nevelési intézmények bezárása nyomán a következő napokban mérlegelik az esetleges járatritkítást.

Hétfőtől 100 forintért lehet használni a budapesti közbringarendszert, a Bubit.

A koronavírus elleni védekezés keretében bezárnak a budapesti gyógyfürdők és a Fővárosi Állatkert is. Az utóbbi már vasárnaptól, azaz március 15-től. Bár az Állatkert nem fogad látogatókat, az intézmény dolgozói ezután is gondoskodnak a kertben élő 900 különböző állatfaj több mint 10 ezer egyedéről, valamint a park növényeiről is.

„Arra kérünk minden budapesti polgárt, hogy az egész város működjön együtt azért, hogy a városunkat a lehető legnagyobb mértékben megóvjuk a járványveszélytől. A lehető legrosszabbra kell készülnünk, hogy elkerüljük a lehető legrosszabbat”  – jelentette ki Karácsony Gergely.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, MTI / Rosta Tibor 

A legfrissebb koronavírusos hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top