nlc.hu
Aktuális

Laposföld-díj győztese 2023

Mégsem Sebestyén Balázs kapta a Laposföld-díjat

Kiderült, ki utasította maga mögé a műsorvezetőt.

A Szkeptikus Társaság a közösségi oldalán közvetített videójából derült ki, hogy idén ki nyerte a Laposföld-díjat, amelynek egyik esélyese Sebestyén Balázs volt. A nem túl hízelgő “elismerést” – amit 2021-ben hoztak létre – Bagdy Emőke kapta – írja a hvg.hu.

Sebestyén Balázs,

Sebestyén Balázs is bekerült a döntőbe – Fotó: Sajtóklub

Az indoklás szerint a 81 éves klinikai szakpszichológus “a szexuális fejlődéssel és a nemi szerepekkel kapcsolatos elavult, több évtizede meghaladott álláspont magabiztos és kitartó képviseletéért és ideológiai elköteleződésből fakadó rendszeres gendertagadó, homofób megnyilvánulásaiért, amelyeket gyakran fűszerez szabad megfogalmazású kvantumhalandzsával” érdemelte ki az idei Laposföld-díjat.

Bagdy Emőke

Bagdy Emőke lett 2023 Laposföld-díjasa – Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Van egy meggyőződésem, identitásom, vállalom azt, aki vagyok és azt, amit gondolok. (…) Tudomásul veszem, hogy izgatom a kedélyüket, viszont velük szemben én elfogadom más véleményét, nem ítélkezem” – reagált a Mandinernek az “elismerésre” Bagdy Emőke.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top