Aktuális

Megváltás megfelelő időben: Hogyan pompázzon kertje teljes fényében?

Ahhoz, hogy az Ön udvara egy olyan hely, a béke és nyugalom szigete lehessen, ahol élvezheti a szép napsütéses napokat, legjobb, ha felkeres egy szakembert, aki segít ennek a megvalósításában.

Megváltás megfelelő időben: Hogyan pompázzon kertje teljes fényében?

Kerülje el a hibákat a kert rendezésénél!

A kültéren, zöld övezetben való tartózkodásnak számtalan pozitív hatása van az egészségre, amelyet ebben a témában világszerte végzett kutatások is igazolnak. A természet gyógyító ereje elsősorban az agyunkra és értelmünkre hat: segít az álmatlanság okozta problémák megoldásában, a stressz csökkentésében, pozitív gondolkodásra serkent, segít a feltöltődésben és abban, hogy elmeneküljünk a mozgalmas hétköznapok elől. Éppen ezért, az emberek többsége arra törekszik, hogy otthonát és annak környezetét vagy a munkahelyi környezetet megtöltse természettel és olyan hellyé alakítsa, ahol szívesen tölt minőségi időt a hozzá közel állókkal.

Azonban még az udvar rendezése előtt jól át kell gondolni a teendőket, lépésről lépésre. Mely növényfajok a legmegfelelőbbek kertje számára összhangban a ház kivitelezésével és a helyi éghajlati viszonyokkal. A talaj minősége és pH-értéke milyen dísznövények számára felel meg udvarában, illetve kertjében? Melyek azok az invazív fajok, amelyek ültetését, telepítését kerülni kellene a ház körül? Mindezekre a kérdésekre megfelelő választ csak hortikultúrával és tájépítészettel foglalkozó szakember adhat.

Megbízható szakképzett kivitelező segítségével az udvar rendezése során a hibák kiküszöbölhetők, elkerülhetők, különös tekintettel arra, hogy a kertben ültetett növényfajok többsége évelő.

Megváltás megfelelő időben: Hogyan pompázzon kertje teljes fényében?

Varázslatos kert gyorsan és egyszerűen

Mégis, úgy tűnik, nem is olyan egyszerű jó kivitelezőt találni. Lehet, hogy egyet sem talál lakóhelyén vagy nem sikerül olyan kivitelezővel kapcsolatba lépnie, akinek a kertrendezés a profilja. Még ha sikerül is kapcsolatba lépni ilyen szakemberrel, kérdéses, hogy az Önnek megfelelő időpontban, a már előre leegyeztetett megbízások figyelembe vételével, ki tud-e menni terepre, hogy felmérje a lehetséges munkálatokat. Amikor az udvar rendezése kerül szóba, elég gyakran szembesülhet a fent említett nehézségekkel, mert a kerti munkálatokat javarészt a tavaszi hónapokban kell elvégezni, s a szakemberek jórészt már hetekre, hónapokra előre be vannak táblázva. Amennyiben szeretné rendbe tenni az udvart, de még nem talált kivitelezőt, aki ebben segíthetne, semmi sincs veszve. A daibau.hu platformon megoldást találhat problémájára.  

Megváltás megfelelő időben: Hogyan pompázzon kertje teljes fényében?

Egy online platformról van szó építkezéshez és felújításhoz, amely évek óta sikeresen közvetít, azaz összeköti a kivitelezőket és szolgáltatókat azokkal az ügyfelekkel, akiknek ilyen jellegű munkálatokra van szükségük. Az adatbázisukban több mint ötezer helyi kivitelezőt tartanak számon, háromszáznál is több speciális kategóriában, melyek között a tájépítészet, hortikultúra, valamint udvar- és kertrendezés is szerepel.

Amennyiben még mindig nem talált megfelelő szakembert, aki segítene a háza, hétvégi háza vagy üzlethelyisége zöldfelületeinek rendezésében, csupán annyit kell tennie, hogy kitölti a weboldalukon található űrlapot, amelyben felsorolja, hogy milyen munkálatokra van szüksége, mennyi időt szán azok elvégzésére, valamint megadja a munkálatok helyszínét. Az űrlap kitöltése és az ajánlatkérés elküldése a daibau.hu portálon mindössze néhány percet igényel, és teljesen ingyenes.

Az ajánlatkéréshez, amennyiben szeretné, mellékelhet fényképeket vagy vázlatokat is, hogy minél hitelesebben elmagyarázhassa, mire van igénye. Az űrlapon feltüntetett információk alapján az Ön kritériumainak megfelelően, figyelmébe ajánlanak elérhető kivitelezőket, míg az ajánlatok e-mailben érkeznek. Ilyen gyors és egyszerű módon megfelelő kivitelezőhöz juthat, aki készen áll arra, hogy a megfelelő helyszínen optimális időintervallumon belül segítsen udvara rendbetételében és annak zöld oázissá történő átalakításában. Önön múlik, hogy kapcsolatba lépjen a szakemberrel és meghatározza a további együttműködés részleteit.

Hasznos és praktikus tanácsok a kert rendezéséhez

Amennyiben több ajánlatot kap, könnyen kiválaszthatja az Ön számára megfelelő vállalkozót a legrelevánsabb kritériumok – értékelések és a vélemények alapján. Ugyanis a munkálatok befejezését követően minden megrendelőnek lehetősége van arra, hogy értékelje és véleményezze a mester munkáját, hozzáállását és elhivatottságát. Az értékelések alapján a lehető legjobban dönthet, és többet megtudhat a vállalkozókról, még mielőtt kapcsolatba lépne velük.

Ezenkívül a portálon a Kalkulátor menüpont alatt többet megtudhat egyes munkálatok, termékek, szolgáltatások átlagos költségeiről, amely megkönnyíti a rendelkezésre álló költségvetés felhasználását is. Tehát megtudhatja, mennyibe kerül a kertrendezési terv, a fák és bokrok, cserjék ültetése, a sövény nyírása, a zöldhulladék elszállítása és egyéb ehhez kapcsolódó tevékenységek, és amely információk alapján döntéseket hozhat az Ön által erre a célra előállított költségvetéssel összhangban.

Megváltás megfelelő időben: Hogyan pompázzon kertje teljes fényében?

Amennyiben mégis úgy dönt, hogy egyedül végzi el a kertrendezést, mindig jól jön néhány hasznos és szakszerű tanács. A daibau.hu portálon a Magazin rubrikán belül mindent megtudhat a növények telepítéséről, a sövény ápolásáról, a pázsit, a kert és a függőleges kertek gondozásáról, öntözéséről és vízellátásáról, emellett más hasznos cikkeket is talál a szükséges irányelvekkel.

Engedje, hogy idén tavasszal kertje teljes pompájában ragyogjon, és az Ön menedékhelye legyen a rohanó mindennapokban. Ez a megfelelő időpont arra, hogy kertjét zöld oázissá változtassa, és élvezhesse a hideg őszi napokig akár egyedül, akár szerettei társaságában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top