nlc.hu
Aktuális

Különleges meglepetést kapott sofőrjétől Ferenc pápa

Plüssmásával lepte meg sofőrje Ferenc pápát – videó

Az egyház fő meg is áldotta a plüssfigurát.

Ferenc pápa pénteken megérkezett Magyarországra, repülőgépe délelőtt szállt le Budapesten, és egy fehér Fiat 500X Sportban hagyta el a repteret, de előtte még sofőrjétől kapott egy nagyon különleges meglepetést, mégpedig egy plüsspápát, amit azonnal meg is áldott. A Vatican News szerint a megáldott plüsspápa egy kisgyermekhez kerül majd.

A szentatya tegnap is több programon vett részt, de mai napja is sűrű lesz, szombat reggel magánlátogatást tesz a vak gyerekeket gondozó Boldog Batthyány-Strattmann László Otthonban.

Az egyházfő ezt követően a budapesti Rózsák terén található Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban szegényekkel és menekültekkel találkozik, majd átmegy a szintén a téren lévő Istenszülő oltalma-templomba a görögkatolikus közösséghez.

Szombat délután a Papp László Budapest Sportarénában fiatalokkal találkozik. A tervek szerint Ferenc pápa golfkocsival jár majd körbe a fiatalok között. Az egyházfő este magántalálkozón fogadja a magyarországi jezsuita közösséget szálláshelyén, az Apostoli Nunciatúrán.

Ferenc pápa fogadása a Szent György téren

Ferenc pápa fogadása a Szent György téren 2023. április 28-án. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

(via RTL.hu/MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top