nlc.hu
Aktuális

Túlélte a gázrobbanást a lakó

Egy gerenda mentette meg a 8. kerületi gázrobbanás túlélőjének az életét, a légnyomás tokostól vitte ki a lakás ajtaját és ablakait

A tűzoltók hozták ki a férfit a romok közül, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Gázrobbanás történt Budapesten, a 8. kerületi Bérkocsis utcai házban hétfőn délelőtt. Az egyemeletes társasházban a födém beszakadt, a falak megrogytak, a légnyomás tokostól vitte ki a lakás ajtaját és ablakait, a cserepek is elmozdultak a tetőn, tűz azonban nem keletkezett. A detonáció egy már bontásra ítélt épületben történt. Öt ember hagyta el a megrongálódott régi bérházat, mivel a ház többi része is lakhatatlanná vált.

Bérkocsis utca

Így néz ki a Bérkocsis utcai ház a gázrobbanás után – Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Az RTL Híradó beszámolója szerint a lakásban élő 50 év körüli férfit a tűzoltók keresőkutyája egy gerenda alatt találta meg, amely a törmelék súlyát megtartotta, így megmentette a férfi életét, akit életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba.

Valószínűleg a vezetékes gáz robbant be a lakásban. Azt egyelőre nem tudni, hogy mitől.

A környéken élők óriási detonációt hallottak. “Remegtek az ablakok, egy akkora durranást hallottam. Azt hittem először, hogy valamilyen bomba” – nyilatkozta egyikük.

A korábban már bontásra ítélt épületben önkormányzati bérlakások voltak. Az ingatlant eladták. Az önkormányzat folyamatosan költöztette el innen a lakókat más helyekre. Mára már csak 3 lakásban néhányan éltek. “Négyen kértek elhelyezést, a többiek meg tudják oldani” – mondta el a Híradónak Pikó András, a kerület polgármestere.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top