nlc.hu
Aktuális

Közönyösen mesélt anyja meggyilkolásáról a 32 éves P. Gabriella

Bimbó utcai gyilkosság: megdöbbentő nyugalommal mesélt az anyja meggyilkolásáról a gyanúsított

A Bimbó utcai emberölés gyanúsítottja a helyszínen vallott cselekményéről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tette ki a Facebookra az alábbi videót, amelyben a Bimbó utcai emberölés gyanúsítottja a helyszínen, és annak közelében vallott cselekményéről. A 32 éves nő közönyösen mesélt arról, hogy az anyja valamiért megharagudott korábban rá, és amikor átment hozzá, már az idős asszony puszta nézése elég volt ahhoz, hogy megölje őt.

 

Ahogy az ismeretes, jóformán kisgyermeke jelenlétében végezte ki nevelőanyját a 32 éves nő Budán. A II. kerületi Bimbó útról, egy társasházi lakásból érkezett bejelentés április 30-án késő este a rendőrségre.

Anyja véres holttestére bukkant egy férfi, akit nagynénje irányított a helyszínre, mondván: nem tud telefonon kapcsolatba lépni az asszonnyal, a bejelentő édesanyjával.

A kiérkező rendőröket fogadó körülmények szinte kétséget kizáróan egyértelműsítették a 75 éves áldozat erőszakos halálát, hivatalosan fogalmazva: a szemle során felmerült az idegenkezűség gyanúja, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást – akkor még – ismeretlen tettes ellen.

A Budapesti Rendőr- főkapitányság korábbi posztjából az is kiderült, hogy órákon belül látókörbe került az áldozat nevelt lánya, a 32 éves P. Gabriella. A nyomozók már a felderítés fázisában megtudták, hogy a nő kapcsolata nevelőszüleivel régebb óta konfliktusokkal terhelt volt, a veszekedések középpontjában jellemzően anyagi kérdések álltak.

A május 1-én hajnalban elfogott gyanúsítottat előállították a BRFK-ra, itt érdemi vallomást még nem tett. Órák múlva, a helyszíni kihallgatáson azonban beismerte bűnösségét, részletesen beszélt arról, hogy milyen eszközzel, hogyan követte el tettét. Ekkor derült ki az a momentum is, hogy miközben ő nevelőanyjával végzett, saját kétéves kislánya ugyanabban az ingatlanban, egy másik helyiségben volt… Megmutatta, hogy miután eljött a helyszínről, hová dobta el a lakás kulcsait, vallott arról is, hogy milyen értékeket vitt magával az ingatlanból. Cselekménye után otthonában az elkövetéskor viselt ruháit megpróbálta elégetni, ez nem sikerült teljességgel, így a megperzselt textíliákat és cipőjét egy lepedőbe göngyölte, majd a ruhacsomagot kihajította lakása ablakából, az azonban fennakadt egy fa ágán.

A Bimbó utcai gyilkosság vádlottja.P. Gabriella (Fotó:Budapesti Rendőr- főkapitányság)

P. Gabriellát nevelőszülei csecsemőkorában fogadták örökbe, nevükre vették, saját gyermekükként gondoskodtak a lányról, akit édesanyja újszülöttként abban a vidéki kórházban hagyott, ahol az áldozat titkárnőként dolgozott, férje orvosként praktizált. Az emberöléssel meggyanúsított nő indítékára egyértelmű magyarázatot nem adott, ám helyszíni kihallgatás során minden más tekintetben teljesen együttműködőnek mutatkozott. A kétgyermekes anyát őrizetbe vették, nagyobb gyermekéről évek óta annak édesapja gondoskodik, kétéves lánya felügyeletét ideiglenesen a kiértesített gyermekvédelmi intézmény látja el. Az ügy részleteit feltáró vizsgálatot a BRFK Életvédelmi Osztálya szakértők bevonásával folytatja.

(Budapesti Rendőr- főkapitányság)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top