nlc.hu
Aktuális

Egy smiley miatt rúghatják ki az állásából a szociális munkást

„Le kéne venni a röhögős fejet, amit kiraktál” – Kirúgással fenyegethetett meg egy szociális munkást a „lombkoronás” polgármester egy smiley miatt

Filemon Mihály egy nevetős emoji miatt kirúgással fenyegetett meg egy közmunkást.

A Hadházy Ákoshoz eljuttatott hangfelvételen az hallható, ahogyan a lombkoronás beruházásról elhíresült polgármester, Filemon Mihály egy nevetős emoji miatt kirúgással fenyegetett meg egy közmunkást.

A polgármester, először telefonon hívta fel a nő, és felszólította, hogy távolítsa el a „röhögős fejet” a lombkoronátlan sétány képe alól, majd berendelte magához, hogy „megbeszéljék a dolgokat”. A személyes találkozó alkalmával hangfelvételtől tartva a közmunkással kint akarta hagyatni a telefonját, de miután az erre nem volt hajlandó, csak annyit közölt: „akkor mindent megbeszéltünk, viszont látásra, a papírokat majd kapod”, írja Hadházy Ákos, a Facebook posztjában.

Gyakorlatilag kirúgta, illetve kirúgással fenyegette, mert a hölgy a mai napig még nem kapott írásos értesítést az elbocsátásáról.

Hadházy Ákos, elment Nyírmártonfalvára, hogy ellenőrizze annak hitelességét. A nehéz körülmények között élő, valójában szociális munkásként dolgozó (de csak közmunkás bért kapó),  fiatal anyuka megerősítette a hanganyag valódiságát.

Mint mondta, egy ismerősük családja elment a híressé vált lombkorona sétányhoz, ott készítettek magukról egy képet, ezt posztolták ki, és erre nyomott ő egy nevetős emotikont. A nő azt mesélte, nem volt benne semmi rossz szándék, ezen kívül soha semmi mást nem tett ki a lombkorona sétánnyal kapcsolatban, de másról sem szokott írni, ami a hivatalt érinti. Ezért is lepődött meg, amikor a polgármester felhívta, és az ő értelmezése szerint is arra tett utalást, hogy kirúgja.

Filemon Mihály

Filemon Mihály (Fotó: YouTube)

A fiatal nőnek nagy szüksége van a munkára, mert egyedül neveli a 8 éves kisfiát, aki speciális nevelési igényű. Eddig táppénzen volt, ma ment vissza először dolgozni a megfenyegetése óta. Úgy tudni, egyelőre hivatalosan még nem bocsátották el. 

A polgármesternek is küldtek kérdéseket, aki egyelőre nem reagált a megkeresésre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top