nlc.hu
Aktuális

Megkéseltek egy ápolónőt a szekszárdi kórházban

Megkéseltek egy ápolónőt Szekszárdon

A nő életveszélyes sérülést szenvedett, a késelőt pszichiátriai osztályon kezelik.

Késsel támadt egy beteg egy ápolónőre hétfőre virradó éjjel a szekszárdi Tolna Vármegyei Balassa János Kórház traumatológiai osztályán, a nő életveszélyes sérülést szenvedett – közölte a kórház főigazgatója az MTI-vel.

Németh Csaba közleményében azt írta, a megtámadott munkatársuk súlyos sebesülése ellenére, lélekjelenlétének köszönhetően be tudott menekülni az ügyeletesszobába.

A támadót – egy kórházban kezelt beteget – a vagyonőrök és más kórházi osztályok munkatársainak segítségével sikerült megfékezni. A késelést elkövető beteget jelenleg a pszichiátriai osztályon kezelik – tette hozzá a főigazgató.

Tájékoztatása szerint az ápolónőt az éjszaka megoperálták, állapota stabil, és ma reggel már beszélni is tudtak vele. Az ápolónő gyógyulásához a szekszárdi kórház és az Országos Kórházi Főigazgatóság minden segítséget megad.

A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés gyanújával indított eljárást.

Kés egy férfi kezében

Fotó: iStock

Az utóbbi időben több hasonló támadás történt magyarországi kórházakban: egy 54 éves férfi késsel szúrta meg az őt ellátó ügyeletes orvost tavaly júniusban Budapesten, 2022 szeptemberében pedig egy külföldi beteg törött üveggel vágott meg két ápolónőt a szentesi kórházban.

A legsúlyosabb eset 2021 márciusában történt: egy kínai férfi a Honvédkórház Covid-részlegén az ápolókra és a biztonsági személyzetre támadt, majd az egyik altatásban lévő beteget halálra szúrta. A férfit kóros elmeállapota miatt idén januárban felmentették, és elrendelték a kényszergyógykezelését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top