nlc.hu
Aktuális

Bántalmazta a gyerekeket egy dél-alföldi óvónő

Rosszul táncolt, nem kért főzeléket – Ezekért is bántalmazta a gyerekeket a dél-alföldi óvónő

Legalább kilenc óvodást bántalmazott az óvónő.
Összekuporodott kisfiú sír a padon az arcát eltakarva

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal az óvónővel szemben, aki fegyelmezési céllal legalább kilenc óvodást bántalmazott, volt, akit többször is.

A Csongrád-Csanád vármegye egyik kistelepülésén dolgozó óvónő 2018 és 2021 között bántalmazta a gyerekeket.

  • A óvónő 5 óvodást, amikor nem fogadtak szót, indulatos állapotba kerülve többször is bántalmazott. Volt, akit megpofozott, nyakon ütött, megütött.
  • További 4 óvodást a nő hasonló okból legalább egyszer bántalmazott. Az esetek többségében a kiskorúak látták amikor a vádlott a másikat így fegyelmezi.

Az óvónő egyebek mellett ilyen esetekben bántalmazta a gyerekeket:

az óvodás dülöngélt a székkel, ebédlőasztalnál nevetgélt, nem figyelt az óvónőre, nem tudott elvégezni egy feladatot, ballagási próbán nem megfelelően táncolt vagy mert nem kért főzeléket.

Az óvónő cselekményével több kiskorú testi, értelmi, erkölcsi és érzelmi fejlődését veszélyeztette.

A járási ügyészség a nőt többrendbeli közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja.

A Tények riportja szerint az óvónő továbbra is az intézmény vezetője, és a faluban élő több szülő kifejezetten szereti őt, szerintük nem bántotta a kicsiket.

Korábban nagy vihart kavart, hogy egy Fejér megyei óvodában egy három és fél éves, étkezési zavarral küzdő gyereket két óvodapedagógus és egy dajka erőszakkal próbált megetetni. 

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top