nlc.hu
Aktuális

Fellebbezés az erőszakkal etető óvónők ügyében

Súlyosbításért fellebbez az ügyészség a gyereket erőszakkal etető óvodai dolgozók ügyében

A bíróság első fokon 120 óra közmunkára ítélte a három vádlottat az óvodai bántalmazás ügyében Székesfehérváron, az ügyészség a tettükért súlyosabb büntetést tartana indokoltnak.

Miután egy Fejér megyei óvodában egy három és féléves, étkezési zavarral küzdő gyereket két óvodapedagógus és egy dajka erőszakkal próbált megetetni, az ügyük a Székesfehérvári Járásbíróság elé került. A vád kiskorú veszélyeztetése volt – írja a Telex.

Étkezés az óvodában. Képünk illusztráció (fotó: Getty Images)

Étkezés az óvodában. Képünk illusztráció (fotó: Getty Images)

A gyerek az asztalnál ült társaival, amikor a három óvodai dolgozó hátrafogta a kezét, és próbálták kanállal a szájába erőszakolni az ételt. Csak azután hagyták abba, miután a gyerek a második próbálkozáskor félrenyelt. Ezután a gyerek sírva járt óvodába, a szülők át is íratták máshová. Az óvodai dolgozók tudtak a gyerek evészavaráról, és tettükkel veszélyeztették egy gyermek testi és érzelmi fejlődését, sőt fulladásveszélynek is kitették. A bíróság 120 óra közmunkára ítélte őket, de a Székesfehérvári Járási Ügyészség a fellebbezéssel el szeretné érni, hogy próbaidőre felfüggesztett büntetésre, valamint foglalkozástól való eltiltásra ítéljék őket.

Gyerekbántalmazási ügyek járvány idején:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top