nlc.hu
Egészség

Gyerekbántalmazás miatt tesznek feljelentést annak a gyereknek a szülei, akinek a száját szappannal moshatták ki

Szappannal moshatták ki egy gyerek száját egy budapesti óvodában

A szülők gyerekbántalmazás miatt feljelentést tettek.

Szappannal moshatták ki egy ötéves, hallássérült, beilleszkedési és tanulási zavarokkal küzdő kisfiú száját egy fővárosi óvodában – mesélte az RTL Klub híradójának a gyerek édesanyja. A hallássérült, magatartási, beilleszkedési és tanulási zavarral küzdő gyerek emiatt már három hete nem akar óvodába menni.

A kisfiú szerint szappannal mosták ki a száját, mert csúnyán beszélt. Egy pedagógiai asszisztens részben elismerte, hogy valóban megmosta a gyerek száját, de nem szappannal, csak vízzel. Az anya szerint emellett félelemben tartották a gyereket, ezért panaszt tettek az óvoda vezetőjénél. Az intézményvezető nem tartotta helyesnek az eljárást, ezért először szóban vonta felelősségre az érintett dolgozót, most azonban vizsgálatot is indított az ügyben.

Az anya szerint a gyereknek súlyos alvászavarai lettek, és retteg, hogy megismétlődik az eset. Emiatt a szülők gyerekbántalmazás miatt feljelentést tettek, januártól pedig egy másik óvodába viszik a kisfiút.

További cikkeink az óvodákkal kapcsolatban:

Szappannal mosták ki egy gyerek száját egy óvodában

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top