Életmód

Kevesebb gyerekmolesztálási ügy jut el a rendőrséghez a járvány miatt

Az Interpol jelentése szerint nagy a baj, felsorolják az okokat és a lehetséges megoldásokat.
Kevesebb gyerekmolesztálási ügy jut a rendőrség tudomására a járvány miatt

A járvány alatt megnövekedett a gyermekek szexuális bántalmazásával kapcsolatos tartalmak cseréje az interneten, és az őket ért szexuális abúzusok egyre kevésbé jutnak a rendőrség tudomására – írja az Interpol jelentésére hivatkozva a Hvg.hu.

Jürgen Stockot, az Interpol főtitkára szerint az okok között van az iskolák bezárása, távoktatás, hogy a gyerekek egyre több időt töltenek a neten, és az, hogy a gyerekek nem találkoznak személyesen pedagógusokkal, a gyermekvédelemhez pedig szintén korlátozott volt a hozzáférés a karantén alatt.

Ami a másik oldalt, az elkövetőit illeti, a jelentés szerint több idejük jut (a karantén és utazási korlátozások miatt) a Darkneten böngészni, „gyűjteményeket” rendezni, sok helyen a szülők kórházba kerülése esetén a gyerekek felügyelet nélkül, vagy rossz szándékú, figyelmetlen felnőtt mellé kerülnek.

Az Interpol megoldási javaslatai között szerepel, hogy a bűnüldöző szerveknek biztosítaniuk kellene, hogy elérhetőek legyenek az ilyen ügyek jelentésére szolgáló csatornák, akár telefonos, akár különböző online formában.

(Kiemelt kép: illusztráció, Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top