nlc.hu
Aktuális

Egy budapesti mentőápoló legijesztőbb esetei

Luciferhez imádkozott a beteg, aztán csecsemőként bömbölt – Egy fővárosi mentőápoló legijesztőbb esetei

Megrázó történetekről számolt be a fiatal budapesti mentőápoló.

Egy 28 éves mentőápoló megosztotta az rtl.hu-val a betegellátás közben átélt legmegrázóbb élményeit. Hajnali 7 órától másnap reggelig járja Budapest utcáit egy gépkocsivezető kollégájával, és ijesztő történetekből bőven akadt már a munkája során.

Az Országos Mentõszolgálat megkülönböztetõ jelzést használó mentõautója halad a fõvárosban este, Csepelen, II. Rákóczi Ferenc úton

Az Országos Mentőszolgálat megkülönböztetõ jelzést használó mentőautója halad a fõvárosban este. A kép illusztráció (Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)

Az egyik legmegrázóbb esete egy skizofrén férfi volt, aki egy buszmegállóban őrjöngött. A rendőrségtől tudták, hogy ismert pszichiátriai beteg, és nem szedi a gyógyszereit. A mentőautóban leszíjazták, miközben folyamatosan kiszámíthatatlan, kényszeres mozdulatokat tett. Összefüggéstelenül ordítozott, az egyik pillanatban Luciferhez imádkozott, majd egy személyiségváltást követően csecsemőként, az ujját szopkodva bömbölt. Bár volt rendőri kíséretük, a mentőápoló végig egy ollót szorongatott a kezében. „Halálfélelmem volt, féltem, hogy nem fogok élve kiszállni a mentőből” – mondta.

Egy másik felkavaró esete egy szintén pszichiátriai beteg férfi volt. Rendszeresen hallani vélte a sátán suttogását, ami öngyilkosságba hajszolta. A lakásában a falakon ütés- és kaparásnyomokat találtak, de a férfit végül a vasúti sínek mellett találták meg elterülve, egy fakereszttel a nyakában.

A mentős szerint mindig az a legsokkolóbb, amikor egy kollégát kell ellátniuk. Egyszer egy 50 éves orvoshoz riasztották őket, aki családi és szakmai problémái miatt az otthonában próbált meg véget vetni az életének.

A mentőápoló elmondta a véleményét Gálvölgyi János esetéről is. Mint arról beszámoltunk, a színművészt a lányai vitték kórházba, mert hiába hívtak mentőt a súlyos állapotban lévő édesapjukhoz, fél óra alatt sem ért ki hozzá az esetkocsi. Szerinte a mentőszolgálat a legtöbbet hozza ki magából, de a munkaerőhiány és a rengeteg feladat miatt nem mindig képes ellátni minden esetet a megfelelő időn belül, a kapacitás hiányát pedig a szervezettség sem tudja pótolni.

Van segítség!

Ha neked vagy valakinek a környezetedben segítségre van szüksége, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top