nlc.hu
Sztárok

Vizsgálat indult a mentőknél Gálvölgyi János miatt

41 perccel az első hívás után indították az esetkocsit Gálvölgyi Jánoshoz – Vizsgálat indult a mentőszolgálatnál

A vizsgálat fő kérdése, hogy megalapozott volt-e a mentésirányító döntése, vagy életveszélyesnek kellett volna minősítenie a színművész állapotát.
Gálvölgyi János színész Bajor Imre néhai színészrõl szóló, Bajorimi, a Kicsihuszár címû könyvének bemutatóján a budapesti Örkény István Könyvesboltban 2014. november 12-én

Szerda délelőtt kórházba, majd azonnal intenzív osztályra került Gálvölgyi János, mert nem kapott rendesen levegőt és félrebeszélt. A színművészt a lányai vitték kórházba, mert hiába hívtak édesapjukhoz mentőt, fél óra alatt sem ért ki hozzá az esetkocsi.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője Balázsék reggeli műsorában elmondta, mit tudnak az esetről.

Annyit tudunk, hogy beérkezett egy hívás, ami arról szólt, hogy rosszullét miatt kérik a mentőt. Utána, mivel aki hívott minket, nem ott tartózkodott, ahol a beteg, a mentésirányítók visszahívták a hozzátartozót, aki ott volt a beteg mellett, hogy pontosítsák, milyen állapotban van, mik a tünetek. Úgynevezett P2-es sürgősségi kategóriába sorolták az esetet, ami nem a közvetlen életveszély kategória. Amikor a mentőt indították, körülbelül 41-42 perccel az első hívás után, akkor érkezett a telefon a hozzátartozóktól, hogy elindultak más járművel a kórházba

– mondta Győrfi Pál.

A szóvivő hozzátette, már vizsgálat indult az ügyben, hogy kiderüljön, megalapozott volt-e a mentésirányító döntése, vagy életveszélyesnek kellett volna minősítenie a színművész állapotát.

A család közleménye szerint Gálvölgyi János jelenleg gondos orvosi ellátásban részesül a SOTE klinikáján. Állapota súlyos, de stabil.

A kormányinfón is téma volt

Gálvölgyi János esete a csütörtöki kormányinfón is szóba került. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nagyjából megismételte, amit Győrfi Pál elmondott az 1-es és a 2-es prioritási kategóriába sorolásról, és közölte azt is, hogy zajlik az ügy vizsgálata.

(Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top