nlc.hu
Aktuális

Fotók a heves esőzésről Nógrádban

Sártenger az M4-esen, elöntött házak Nógrádban – Fotók az áradásról

Több helyen gondot okozott a rengeteg eső és az azt követő áradás.
Sártenger az M4-es autópályán és elöntött udvar és ház Nógrád vármegyében

Szerdán többfelé heves esőzések voltak az országban, Nógrád vármegyében több száz ingatlant veszélyeztetett a csapadékot követő áradás.

A katasztrófavédelem közlése szerint a károkat főként a Virág-patak, a Bujáki-patak és a Rimóc-Sipek-patak áradása okozta. Karancsberényben, Bujákon, Nógrádsipeken, Rimócon, Endrefalván több száz lakost és ingatlant veszélyeztetett a víz, a katasztrófavédelem 800 bajba jutott emberen segített. Szivattyúkkal, homokzsákokkal vették fel harcot a vízzel, több települések a helyiek is részt vettek a munkákban. 

Személyi sérülés nem történt, de több ház lakhatatlanná vált. Néhányan rokonokhoz költöztek, de többeket lakosságvédelmi intézkedés keretében helyeztek el.

Az M4 autópálya Albertirsa és Pilis közötti szakaszát a heves esőzés okozta vízátfolyás miatt szerdán délután a rendőrök teljes szélességében lezárták. A Bp-i Autósok Közössége egy olvasói videót is bemutatott az autópályán hömpölygő sártengerről:

(Kiemelt kép: Police.hu/katasztrófavédelem)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top