nlc.hu
Aktuális

Megfulladt az ugrálóvárban egy 4 éves kislány

Megfulladt az ugrálóvárban egy 4 éves kislány Ukrajnában, miközben a személyzet állítólag a mobilját nyomkodta

A gyerek egy olyan részen ugrált, ahol nem látta az édesanyja. Felakadhatott egy hurokban, és megfojthatta saját magát.

Meghalt egy 4 éves kislány Ukrajnában, miután belegabalyodott egy felfújható ugrálóvárban található hurokba, és nem kapott levegőt – írja a TSN.ua.

A tragédia május 13-án történt Mikolajiv városának egyik vidámparkjában. Szerhij Shaikhet helyi rendőrfőnök közölte, hogy az előzetes vizsgálatok szerint a kislány az ugrálóvár falán lévő hurokba gabalyodott, miközben játszott, és fulladás következtében vesztette életét.

Ugrálóvár az ukrajnai Mikolajivban, ahol megfulladt egy 4 éves kislány

Az ugrálóvár az ukrajnai Mikolajivban, ahol megfulladt egy 4 éves kislány (Fotó: Mikolajiv rendőrsége)

Natalia Kucsinszka, aki hamarosan a gyerek keresztanya lett volna, azt mondta: három fiatal lány volt a személyzetként az ugrálóvár közelében, nekik kellett volna a gyerekekre vigyázniuk.

De ehelyett háttal ültek az ugrálóvárnak, és a telefonjukon néztek valamit

 – mondta a nő.

A tragédia nem sokkal azután történt, amikor a gyerek édesanyja szólt, hogy ideje hazamenni, de a kislány megkérte, hadd játszasson még pár percet. Az anya beleegyezett, hogy három percig még maradnak, és kint várta a lányát, aki az ugrálóvár olyan részén játszott, amelyre a nőnek nem volt rálátása. (Állítólag korábban szeretett volna bemenni a kislányához, hogy vizet adjon neki, de nem engedték neki.)

Ugrálóvár az ukrajnai Mikolajivban, ahol megfulladt egy 4 éves kislány

Nem tudták megmenteni a 4 éves kislányt, aki megfulladt az ugrálóvárban (Fotó: Mikolajiv rendőrsége)

A kislányra a személyzet talált rá az ugrálóvár köteleibe gabalyodva, miután az anya megkérte őket, hogy nézzenek utána a gyereknek, mert egy ideje nem hallja a nevetését. A karjukban hozták ki a kislányt, az édesanya először azt hitte, a meleg miatt lett rosszul.

A helyszínen nem volt mentő, fogorvosokat hívtak oda egy közeli klinikáról. Megpróbálták újraéleszteni a gyereket, de mire a mentők kiérkeztek, már késő volt, és csak a gyerek halálát tudták megállapítani.

A rendőrség nyomoz az ügyben, az ugrálóvár 45 éves tulajdonosát őrizetbe vették. Akár nyolc év börtönt is kaphat, ha bűnösnek találják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top