nlc.hu
Aktuális

Ausztráliai ugrálóvár-baleset

Újabb áldozata lett az ausztráliai ugrálóvár-balesetnek

Ezúttal egy 11 éves fiú halt bele a sérüléseibe, ezzel már hatra nőtt az ausztráliai ugrálóvár-baleset halálos áldozatainak száma

Immár hat halálos áldozata van a csütörtöki ugrálóvár-balesetnek, amely a Tasmania északnyugati részén fekvő Davenport városában történt. A helyi rendőrség beszámolója szerint két sérült gyermeket válságos állapotban továbbra is kórházban ápolnak, egy pedig hazatérhetett.

Az ugrálóvárat felkapta a szél. Képünk illusztráció (Fotó: Pexels.com)

Az ugrálóvárat felkapta a szél. Képünk illusztráció (Fotó: Pexels.com)

A davenporti általános iskola tanév végi rendezvényén történt szerencsétlenségnek 9 érintettje van, az ugrálóvárat felkapta a szél és a gyerekek mintegy tíz méter magasról zuhantak le. Az ügyben nyomozás indult.  

A tragédia mélyen megrendítette az ausztrálokat. A devonporti iskolát virágokkal árasztották el, és 1,2 millió ausztrál dollár adomány érkezett az áldozatok hozzátartozói számára. Scott Morrison ausztrál miniszterelnök elmondta: a mentőcsapatok és a közösség tagjai összesen 800 ezer ausztrál dollárt vehetnek igénybe a trauma feldolgozását támogató tanácsadásra – számolt be az AAP ausztrál hírügynökség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top