nlc.hu
Aktuális

A nyárias meleget zivatarok zavarhatják meg

Vasárnap akár 29 fok is lehet, de nem árt odakészíteni az esernyőt

Hétfőn sem tér vissza a hűvösebb időjárás.

Vasárnap folytatódik a nyárias időjárás, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között valószínű, de néhol akár a 29 fokot is elérhetjük, késő estére pedig 14 és 21 fok közé hűl le a levegő.

A Kiderül viszont arra figyelmeztet, hogy elszórtan zápor, zivatar alakul ki, és a szél ugyan jobbára mérsékelt marad, a zivatarok mentén átmeneti szélerősödés előfordulhat.

Zivatar Budapesten, a Fõvám téren

Zivatar Budapesten, a Fõvám téren. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére is figyelmeztetést adott ki, előrejelzésük szerint legnagyobb eséllyel a déli és északkeleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok elszórt jelleggel. A zivatarokat apró szemű jég és átmeneti szélerősödés kísérheti.

Ami a hétfőt illeti, napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, és helyenként kialakulhat zápor, zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, csupán zivatar térségében erősödhet meg átmenetileg a szél. Délutánra 23 és 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top