nlc.hu
Aktuális

Potyog a vakolat egy gyömrői iskolában

Potyog a vakolat egy gyömrői iskolában, a tankerület tehetetlen

A tankerület igazgatója szerint is tarthatatlan a helyzet, de elmondta, hogy pénzügyi kérdésekben nem ő dönt.
romos iskola

Féltik a szülők a gyerekeket a Gyömrői Fekete István Általános Iskolában, ezért a Monori Tankerületi Központ elé vonultak reggel tiltakozni – számolt be az RTL Híradó.

A műsor szerint az intézményben sok helyen potyog a vakolat és beázik a tető, a több mint 100 éves épületet pedig legalább 20 éve nem újították fel. A szülők által bemutatott fotókon látszik, hogy több tanteremben penészesek a falak, a tornaterem pedig rendszeresen beázik, mivel hónapokkal ezelőtt megsérült a teteje és azóta csak egy fólia védi.

Az egyik szülő a Híradónak azt mondta: a tanévnyitón, amikor a gyerekek kint álltak a külső részen, a tető közelében, az erkélynél leszakadt a mennyezet és kis híján rázuhant a diákokra. Egy másik tiltakozó szülő azt emelte ki, hogy 600 gyerek jár az intézménybe, amely maximum 400 főt tud befogadni.

Siegl Alfrédné, a szülői munkaközösség elnöke elmondta, hogy eddig 7 helyre küldtek segélykérő levelet, minisztereknek, országgyűlési képviselőknek, a tankerületnek, de érdemi választ sehonnan nem kaptak.

Azt szeretnénk, hogy ne kelljen attól rettegni egyetlen szülőnek sem, hogy vajon hazaér-e gyermeke épségben az iskolából

– tette hozzá.

Hrtukáné Molnár Mónika, a Monori Tankerületi Központ igazgatója átvette a petíciójukat, de azt mondta, segíteni nem tud. A szakember szerint valóban „nem maradhat így tovább” az iskola, de a felújítás pénzügyi kérdés, amiről nem a tankerület dönt.

Az igazgató annyit megígért a szülőknek, hogy eljuttatja a dokumentumot a megfelelő fórumra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top