nlc.hu
Aktuális

Leváltott igazgatójáért küzd két csepeli iskola is

„István bácsi, maradjon!” – így küzd a leváltott igazgatójáért egy csepeli általános iskola

Mindenki meg volt elégedve a munkájukkal, mégis menniük kell.
csepeli suli

Csaknem kétezren csatlakoztak ahhoz a petícióhoz, amivel csepeli szülők azt próbálják megakadályozni, hogy elküldjék két kerületi iskola vezetőjét – számolt be az RTL Híradó. A műsor szerint hiába voltak a szülők és a diákok is megelégedve az igazgatókkal, a pályázatukat mégis elutasították – a volt kormánypárti polgármester szerint Németh Szilárd csepeli országgyűlési képviselő miatt. 

A Kölcsey Ferenc Általános Iskola előtt számtalan molinó van felaggatva, a legtöbbön pedig a leköszönő igazgató, Málek István neve szerepel. Az ő megbízatása augusztusban jár le, a pályázatát pedig elutasították.

Csepel polgármestere, Borbély Lénárd alig egy hete arról írt a közösségi oldalán, hogy „politikai ítélet” született az ügyben. Szerinte Németh Szilárd kormánybiztos döntése miatt kell távoznia az iskolavezetőnek, ahogy a hasonló helyzetbe került Katona József Általános Iskola igazgatójának is. A kormánybiztos szerint ez nem így van.

A Kölcsey Ferenc Általános Iskola szülői munkaközössége azt közölte az RTL Híradóval, hogy az elutasított intézményvezetői pályázat felülvizsgálatát kérik a dél-pesti tankerületi központtól. Aláírásokat is gyűjtenek, amiket az oktatásért is felelős Belügyminisztériumnak küldenek el. A két igazgatót támogató petíciót néhány nap alatt csaknem 2000-en írták alá.

A másik érintett intézmény a Katona József Általános Iskola, amelynek szülői közössége szintén nagyon meg volt elégedve a jelenlegi igazgatóval, sőt, néhányan még levelet is küldtek a tankerületnek.

Az RTL megkereste a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét, akik szerint az úgynevezett státusztörvény elfogadásával sok pedagógus felmondása várható, így érthetetlennek tartják, hogy a kormány miért nem becsüli meg azokat, akik maradnának.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top