nlc.hu
Aktuális

Rátámadt egy nőre, a rendőrök mégis elengedték

Fiatal nőre támadt egy turista Budapesten, a rendőrök elengedték, mert ment a gépe

Állítólag nem álltak fent a korlátozó intézkedés feltételei.
Nő sétál haza

Saját lakása előtt támadtak egy fiatal nőre Budapest XIII. kerületében. A 40 év körüli portugál elkövető lefogta, majd percekig fojtogatta áldozatát, a szomszédok léptek közbe. A helyszínre érkező rendőrök azonban elengedték a külföldi férfit, akinek hamarosan indult a repülőgépe Brüsszelbe – számolt be az RTL Híradó.

A 25 éves nő éjjel 3 óra körül szállt le 4-es 6-os villamosról a Jászai Mari téren, majd a Vígszínház mögötti utcák egyikén indult haza. Az áldozat már a hazaúton azt érezte, hogy valaki követi, ami miatt többször is hátranézett, de nem látott senkit. Mint kiderült, helyes volt a megérzése – írta a portál.

Amikor a lépcsőházba ért, a portugál férfi hátulról lefogta,majd fojtogatni kezdte. A nőnek csak az volt a szerencséje, hogy a dulakodás hangjára kijöttek a szomszédok és rendőrt hívtak.

A tettes először azt állította, hogy csak segíteni akart a nőnek, mert az részeg, később pedig arról beszélt, hogy azt hitte, a nő ellopta a táskáját, ezért támadta meg. A férfi a rendőröknek bevallotta a bűncselekményt, de elmondta, hogy reggel 6-kor indul a repülőgépe, valamint megmuttata a beszállókártyáját is.

A megtámadott nő szerint az intézkedés nehézkesen ment: egyik rendőr sem tudott angolul, így a szomszédokat kérték arra, hogy fordítsanak a bántalmazónak, emellett pedig a zsebeit is csak az áldozat noszogatására pakoltatták ki.  Alkoholos vagy kábítószeres befolyásoltság pedig fel sem merült. Ahogyan a nemi erőszak sem, mint a támadás lehetséges indítéka.

A járőrök végül a felettesük utasítására elengedték a férfit.

Az RTL megkereste a BRFK-t, ahol azt a választ kapták, hogy korlátozó intézkedés „feltételei nem álltak fent”.

„A rendőrök a helyszínen igazoltatták és meghallgatták az érintetteket. A rendelkezésre álló adatok szerint a portugál állampolgár azért támadt a nőre, mert azt hitte, hogy ő lopta el a táskáját. A nő nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, könnyű testi sértés miatt magánindítvánnyal élt, ezért a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság az ügy iratait a hatáskörrel rendelkező bíróságra küldi meg. A külföldi férfival szemben személyi szabadságot korlátozó intézkedés feltételei nem álltak fent” – írták közleményben.

A nő azt mondta, hogy az eset traumatizálta, de nem lát sok esélyt arra, hogy bármilyen következménye lesz a támadó számára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top