nlc.hu
Aktuális

Olcsó, de hamis mosószer került a piacra

Hamis mosószer került a piacra, a NAV több száz terméket foglalt le

Több mint száz hamis mosószert foglaltak le egy webáruházat üzemeltető cégnél, mivel hamisítványokat árusítottak. A NAV munkatársainak először csak a rendkívül olcsó árak tűntek fel, azonban utána próbarendelést is tartottak.

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei munkatársának az tűnt fel, hogy egy internetes áruház egyik közismert mosószergyártó a termékeit feltűnően alacsony áron kínálja a vásárlóknak, ezért rendeltek a gyanús termékekből – írja az mfor.hu

Az energiahatékonysági osztályt jelző matrica a mosógépen.

Az energiahatékonysági osztályt jelző matrica a mosógépen (Fotó: Monika Skolimowska/ Getty Images)

A próbavásárlás során kiderült, hogy a termékek hamisak, így az ellenőrök a NAV Bevetési Igazgatóság pénzügyőreivel visszavitték a cég telephelyére, ahol még több mint 100 hasonló termék került elő. A kérdéses eredetű termékekről a márkák képviselői is megállapították, hogy hamisítványokról van szó. A hatóság szerint ezzel több mint 500 ezer forintos kárt okozott a webáruház.

Az esetbe a NAV Közép-Magyarországi Bűnügyi Igazgatóságát is bevonták, akik 112 darab mosószert foglaltak le, illetve eljárást is indítottak a cég ellen iparjogvédelmi jogok megsértése miatt.

Az utóbbi években egyre többen próbálkoznak a mosószer hamisításával. Hallhattunk már olyan esetről is, amikor egy furgonban árulták, de akadt olyan is, hogy Budapesten nagyüzemben gyártották a replikákat. Ezzel azonban nem csak az ár, hanem a minőség is nagyban csökken, ami bőrirritációhoz is vezethet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top