nlc.hu
Aktuális

Hamisított parfümök

Állati vizeletet talált a NAV a hamis parfümökben

Hamisított termékekre csaptak le a hatóság munkatársai.

A hamisítási listán a ruhák, a táskák, a napszemüvegek, a mobiltelefonok, a gyerekjátékok és a parfümök szerepelnek a legelőkelőbb helyeken. Ellenőrzései során a NAV-osok olyan parfümöt is találtak már, amelyben a vegyészeti vizsgálat állati vizeletet is kimutatott. A parfüm az egyik leggyakrabban hamisított termék, kockázatos belőle piacon, utcán, parkolóban vásárolni. Rosszabb esetben káros hatású vegyszert is tesznek az üvegbe a bűnözők – minderről Kiss Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szóvivője beszélt a Spirit FM Letöltendő című műsorában.

Parfümben találtak már állati vizelet is. Tehát, jobb esetben csak sima víz, meg illatanyag van egy hamis parfümben, rosszabb esetben állati vizelet” – hangsúlyozta.

Elmondása szerint a márkatulajdonosok sokat költenek az állandó minőségre. Az eredeti termékek árában benne vannak a garanciális feltételek, az ellenőrzés, a jó alapanyag és a szavatosság. A hamisítók mindezt kihagyják. Így fordul elő, hogy például a hamis mosószertől egy teljes család kapott bőrkiütést.

A NAV szóvivője arra is felhívta a figyelmet, hogy a „házi” cigarettákba az előállító „iparosok” nagyon sokszor kevernek egyéb növényi törmeléket, pont azért, hogy a súlyuk meglegyen. A szőlőlevéltől kezdve a gallyon át mindent találtak már ilyen dohánytermékekben a NAV szakértői, például állati ürüléket is. 

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI Fotó: Vajda János 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top