nlc.hu
Aktuális

Szlovákiai buszbaleset: itthon van az összes sérült

Amputálták az egyik lábát a szlovákiai buszbaleset legsúlyosabb sérültjének

Lánya nem ismerte meg, olyan rossz állapotban van.
buszbaleset

Hazahozták a szlovákiai buszbaleset összes sérültjét. Utolsóként pénteken egy 77 éves, miskolci asszony érkezett, ő az egyik legsúlyosabb sérült. Helikopterrel szállították haza, jelenleg a miskolci megyei kórház intenzív osztályán ápolják. Lánya szerint súlyos az állapota, egyik lábát amputálni kellett. 

Megismert hál’Istennek, éber állapotban volt. Inkább szedálva volt, mint mély altatásban, úgy gondolom. Lélegeztetőgépen még mindig rajta van. Gégemetszést hajtották nála végre. Rettenetes állapotban volt, nem is ismertem meg, mikor bementem” – nyilatkozta az RTL Híradónak a lánya, Kardos Nóra.

Az RTL Híradó úgy értesült, rajta kívül még két másik idős asszonyt ápolnak életveszélyes sérülésekkel a miskolci kórházban. Akiket hazaengedtek, azoknak az önkormányzat próbál segíteni.

Olyan törések történtek, amik a későbbiek folyamán rehabilitációt igényelnek. Ezekre a kezelésekre való beszállításukat próbáljuk most megszervezni” – mondta el Cseléné Figula Edina, önkormányzati képviselő.

A baleset után büntetőeljárás indult Szlovákiában, de egyelőre nem tudni, hogy van-e már gyanúsítottja az ügynek.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top