nlc.hu
Aktuális

Elaludhatott a magyar busz sofőrje, aki a szlovákiai balesetet okozta

Elaludhatott a magyar busz sofőrje, aki a szlovákiai balesetet okozta

A szlovák sajtóban megjelent feltételezések szerint elaludhatott a magyar busz sofőrje, amely hétfőn balesetezett Szlovákiában az autópályán.

Ahogy azt az nlc is megírta, hétfőn egy ember meghalt, (egy 56 éves magyar férfi), 59 pedig megsérült a szlovákiai autópályán történt balesetben. A buszon magyar nyugdíjasok utaztak.

Buszbalesetnél helyszínelnek.

Rendőrök és mentősök a szlovákiai Jókút közelében, a D2-es autópályán történt baleset helyszínén 2023. május 15-én. A balesetben egy magyar kirándulóbusz és egy kamion karambolozott, egy ember életét vesztette, több mint ötvenen megsebesültek (Fotó: MTI/TASR/TASR/Michal Svítok)

Az Index azt írja, hogy szlovák sajtóban megjelent feltételezések szerint elaludhatott a magyar busz sofőrje, amely hétfőn balesetezett Szlovákiában az autópályán. A busz egy kamionnal ütközött össze a D2-es autópályán.

A szlovák TV JOJ, a noviny.sk hírportál azt írja, hogy a baleset ügyében folytatott vizsgálatot a Malackai járás rendőrsége vette át, és még zajlik a körülmények felderítése. A lap úgy értesült, hogy a kamion a leállósávban állt, amikor a magyar busz hátulról belecsapódott közel 100 km/h-s sebességgel, nagy valószínűséggel azért, mert elaludt a buszsofőr.

Amit tudni lehet a sérültekről:

  • 18 utas hazaérkezett, továbbra is segítik a sérülteket
  • 21 súlyos sérült közül ketten továbbra is mélyaltatásban vannak.
  • Minden utast sikerült azonosítani, és pozsonyi nagykövetség munkatársai hétfő óta a helyszínen, illetve a kórházakban vannak, hogy segítsék a sérülteket, de az utasok azonosításában és a rokonok, ismerősök tájékoztatásában is részt vettek, vesznek.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top