nlc.hu
Aktuális

Így él Magdi néni a komáromi Tesco parkolójában

Videón Magdi néni, a komáromi Tesco parkolójában élő 84 éves asszony

A lakhatása még mindig nem megoldott.
Magdi néni

Ahogy arról mi is beszámoltunk, egy egyedülálló, iratok nélküli idős asszony él Komárom egyik bevásárlóközpontjának parkolójában. A 84 éves Magdi nénit a helyiek kezdték el segíteni, de a lakhatása még ma sem biztosított. Most a Tények keszített interjút vele és a segítőivel.

A tévécsatorna riportjából kiderült, hogy az idős asszony hónapok óta él a parkolóban: még télen került oda, miután kitették az albérletéből. Először padokon húzta meg magát, majd egy vándorcirkusz artistája megsajnálta és vett neki egy sátrat, amiben ma is él. A bőröndbe csomagolt ingóságait februárban ellopták, ekkor vesztek el az iratai is.

Volt olyan, hogy nem volt mit ennem, nem volt pénzem, de nem baj. Kibírom! Nézze meg, milyen sovány vagyok! Infarktust éltem át, de az is elmúlt

– mesélte a hánytatott sorsú nő.

Nagy Ernő és párja, Kovács Veronika először a közösségi oldalon láttak egy posztot Magdi néniről és azonnal a segítségére siettek. A fiatal férfi elárulta: az idős asszony nagyon nehezen bízott meg bennük, mert sokan kisemmizték, becsapták már az élete során. Végül azonban sikerült elnyerni a bizalmát, a segítségükkel Magdi néni pedig új igazolványt és bankkártyát kapott, illetve orvoshoz is elvitték.

Már csak a néni lakhatását kellene megoldani, ez azonban egyenlőre nem halad túl jól – tette hozzá a férfi. Nagy a szlovák oldalon él, az asszony viszont Magyarországon szeretne maradni, lehetőleg Komáromban.

„Öregek otthonáról először hallani sem akart. Azonban, ahogy telnek a napok, el kellett fogadnia, hogy szűkösek a lehetőségek. Amit találtunk szállást, nem tudná megfizetni. Érkezett felajánlás az ország több településéről is, de Komárom környékéről semmi. A néni azonban nem akar elköltözni. Itt élte le az életét, ehhez a környezethez ragaszkodik, amit teljesen megértek. És mi is szeretnénk rendszeresen látogatni később is” – mondta.

Magdi néni mostmár az otthonba költözés gondolatával is kibékült, azonban a helyi intézményekben hosszú várólista van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top