nlc.hu
Aktuális

Évente hat nappal kevesebbet dolgoznak a dohányosok

Kiszámolták, mennyivel kevesebbet dolgoznak a dohányosok

Egész szép plusz szabadság jön össze a napi néhány perces cigiszünetekből.
Cigarettacsikkekkel teli hamutálak egy asztalon

A dohányosok évente egy héttel kevesebbet dolgoznak, mint azok a kollégáik, akik nem cigarettáznak – írja egy kutatásra hivatkozva a LadBible.

A meglepő adatot úgy számolták ki, hogy az Egyesült Királyság statisztikai hivatala (ONS) szerint a dohányosok 52 százaléka naponta többször is megszakítja a munkát egy cigaretta vagy egy e-cigi kedvéért.

Egy-egy cigiszünet akár 20 percig is tarthat, ami összesítve nagyjából 39 órát jelent egy év alatt. Ez olyan, mintha a dohányosok évente hat plusz szabadnapot kapnának.

Az Egyesült Királyságban mintegy 6,6 millió ember dohányzik, ami egyfelől rengeteg extra szabadságot és kiesett munkaidőt jelent, ráadásul a káros szenvedélyük miatt veszélyeztetik az egészségüket és éveket veszíthetnek az életükből a dohányzással összefüggő betegségek miatt.

Előfordult olyan is, amikor a munkáltató nem nézte tétlenül a dohányos dolgozó kimaradását. Egy japán férfinek többévnyi fizetését vissza kellett utalnia, mert munkaidőben dohányzott. A munkahelyén töltött 14 év alatt a munkaadója szerint legalább 4500 alkalommal gyújtott rá munkaidőben.

(Kiemelt kép: Pexels)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top